Copenhagen Institute Blog

Med COIN-Bloggen kommenteres løbende på dagsaktuelle emner. Vi vil søge at præge debatten, sådan at de skjulte konsekvenser ved nye former for indgreb, afgifter, skatter, forbud bliver gjort mere synlige.

<  Januar 2015  >
Man Tir Ons Tor Fre lør Søn
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Søg

Kategorier


Arkiv

Account

Syndiker denne blog

08/05/14

Aviser og andre mediers stemmetest til valg af EU-kandidat 2014

Permanent link Af Kategori: Ideologi & PolitikSimon Espersen, 10:24:05, Kategorier: EU, Ideologi & Politik, EU-valg 2014,

COIN har fundet 5 stemmetests til EU-valget den 25. maj. Danmarks Radios test rammer bedst, hvad mit eget valg angår. BT's kommer ind på en 2. plads. Videnskab.dk giver det mest interessante resultat, og forbrugerrådet TÆNK's test ender på en femteplads.

http://www.dr.dk/nyheder/politik/ep14/kandidat-testen
Den kandidat jeg har tænkt mig at stemme på var også nr. 1. på DR's hjemmeside.

http://www.bt.dk/eu/kandidattest/ny
Den kandidat jeg har tænkt mig at stemme på havner på en 3. plads. Topplaceringen går til en anden kandidat fra samme parti. Jeg konkluderer derfor, at BT har fortjent andenpladsen i denne helt uvidenskabelige undersøgelse.

http://videnskab.dk/kultur-samfund/test-dig-selv-eu-valget-hvilket-parti-er-du-mest-enig-med
En interessant og grundig test, der spørger ind til mere grundlæggende værdier og holdninger.
Den førte til det resultat at partiet der blev anbefalet i top, også var det jeg havde tænkt mig at stemme på; og at det pågældende parti også i virkeligheden positivt distancerer sig mere fra de andre partier, end jeg havde troet (Men det er ens egne bedømmelser af partierne som helhed ud fra forskellige parametre, der giver dette resultat).

http://www.altinget.dk/kandidater/eu14/
Kandidat fra Folkebevægelsen mod EU ligger i top. Men jeg stemmer alligevel på en kandidat til det parti, jeg vil stemme på til Folketingsvalget. Der er ingen kandidater fra det parti, jeg har tænkt mig at stemme blandt de fem, som jeg er mest enig med ifølge testen.

(Læs mere om Folkebevægelsen her: http://www.folkebevaegelsen.dk/)

http://eu14.taenk.dk/
Gav det mest usandsynlige resultat for mit eget vedkommende, nemlig at en kandidat fra partiet Venstre lå i top, som den jeg var mest enig med.

Permanent link

10.09.13

Maskulin socialisme

Permalenke Af Kategori: Ideologi & PolitikSimon Espersen, 19:19:57, Kategorier: Ideologi & Politik, Socialisme, Norge,

...Hvordan ville så en maskulin variant av sosialismen sett ut? Vel, da er det seksuelle goder som er verdien som måtte blitt utjevnet. Da måtte de seksuelt ressurssterke (de unge, slanke og pene) gi av sine seksuelle goder til de seksuelt ressurssvake (feite, stygge, gamle griser). Og siden sosialismen er en tvangsideologi ville man tvunget de seksuelt ressurssterke med fengsel til å yte seksuelle tjenester for de seksuelt ressurssvake. Kort sagt, man ville innført seksualbeskatning. Og hvis du har noen som helst tvil om hva dette dreier seg om er det dette:

m_socialisme

Læs mere:
http://onarki.no/blogg/2013/08/maskulin-versus-feminin-sosialisme/

Permalenke

24/08/13

FLYGT!

Permanent link Af Kategori: Ideologi & PolitikSimon Espersen, 20:39:28, Kategorier: Skat, Ideologi & Politik, Velfærdspsykose, Altruisme, Bureaukrati, Socialdemokratiet, Indoktrinering, Bistand, Intervention, Planøkonomi,

"Kære socialdemokrat

Vi er gået i gang med en ny politisk sæson efter sommeren.

Efter to år i regering har vi fået Danmark tilbage på sporet. Og selv om det endnu ikke kan ses i de hårde tal, så kan vi mærke et stemningsskifte i økonomien. Det skal vi holde fast i.

Derfor skal der ikke skabes usikkerhed om den økonomiske politik. Det er ikke tiden til at love skattelettelser for 70 milliarder kroner, skære massivt ned i vores beskæftigelsesindsats eller indføre brugerbetaling og nulvækst, som de borgerlige partier vil.

Vi vil holde Danmark på sporet.

Og der er særligt tre udfordringer, vi tager fat på i efteråret.

For det første beder vi udenlandske olieselskaber om at betale det samme i skat som danske selskaber. Det er kun rimeligt. Og det gør det muligt at investere i den kollektive trafik, så det kun tager en time at køre i tog mellem de store byer, og så hele jernbanenettet elektrificeres.

For det andet skal vi forbedre vores erhvervsuddannelser. For få unge tager en erhvervsuddannelse, og for mange falder fra. Vi har brug for dygtige faglærte – og de unge har brug for en god uddannelse. Derfor fremlægger vi i efteråret en reform af erhvervsuddannelserne.

Og for det tredje styrker vi indsatsen mod social dumping. Vi har allerede gjort en del for at sikre, at arbejde i Danmark sker på danske vilkår og med fair konkurrence. Nu øger vi kontrollen, hæver bøderne og vi vil have en bedre brug af arbejdsklausuler.

Vi er klar til at tage fat.

Med venlig hilsen

Magnus Heunicke"

Permanent link

12/12/12

Kronik i Berlingske: Connie Hedegaards farlige antikapitalisme

Modstanden mod kapitalisme er [... ] modstand mod mennesker og deres muligheder for at skabe og udvikle de samfund, der i stadig højere grad kan levere frie, rige og trygge liv. Liv, som det kulturelle og politiske aristokrati ser ned på, men som langt de fleste af os på kloden drømmer om og ønsker. Connie Hedegaards antikapitalistiske dagsorden er [...] ikke bare amoralsk. Den er farlig. Og hvis hun interesserede sig lidt for det EU, hun er magthaver i, ville hun vide hvorfor: De borgerkrigslignende tilstande i Sydeuropa er netop et produkt af, at EU har ofret velstandsskabelsen på et andet moralistisk projekt, nemlig nedbrydningen af nationalstaterne gennem stadig øget europæisk integration. Argumenterne for euroen var aldrig økonomiske, men politiske (læs: moralistiske). Krisen i Sydeuropa er en direkte konsekvens af manglende økonomisk vækst. En krise, der truer ikke bare levevilkårene for virkelige mennesker på vores kontinent, men også freden. Forstår Connie Hedegaard virkelig ikke det?

Læs mere:
http://www.b.dk/kronikker/connie-hedegaards-farlige-antikapitalisme

Permanent link

03/11/12

Hvordan skabes forandring i dansk politik?

Permanent link Af Kategori: Ideologi & PolitikSimon Espersen, 15:55:03, Kategorier: Ideologi & Politik,

Ingen fløje [i dansk politik] er [...] for alvor tilfredse med udviklingen, men ingen synes at kunne ændre på den negative retning, som vi bevæger os i.

Det er naturligvis positivt, at den nuværende regering er relativt mere økonomisk ansvarlig end man kunne have frygtet før valget. (Og det giver så oppositionen lejlighed til at spille de ligegyldig spil om ”brudte løfter”).

Men det afgørende er nu engang at vi er på vej mod et mere og mere forstenet, statsdomineret og dermed ufrit samfund med stadigt flere, der er afhængige af plyndringstogtet, der føres ud i livet af skattemyndighederne.

Det store spørgsmål i dansk politik er derfor: - Hvad skal der til for at tingene virkeligt forandrer sig og udviklingen vendes?

Det store spørgsmål i dansk politik?

Permanent link

01/03/12

Hvorfor hylde den grimme kunst?

Permanent link Af Kategori: Ideologi & PolitikSimon Espersen, 12:16:54, Kategorier: Ideologi & Politik, Kultur, Kunst, Rune Selsing,

[K]unstnere [er] gennem tiden blevet hyldet som genier for deres evne til at skabe og genskabe skønhed. Men hvorfor hylde kunstnere i dag? Hvis skønheden er værd at hylde, så kan grimheden vel ikke være det? Nej, når kunstnere i dag bliver taget alvorligt, er det for deres påståede evne til at gøre os klogere på verden. Forudsætningen for en sådan oplysningskunst er naturligvis, at kunsterne er begavede og kan sige noget relevant om vores tilværelse. Og det kan de ikke. De kan forsøge at provokere, klatte med maling, udtrykke obskur lommefilosofi, dyrke det grimme, det perverse og det banale. - Det skriver Rune Selsing i Moderne kunst gør verden til et grimmere sted

Permanent link

12/09/11

Socialdemokratiets næstformand om S, SF og Enhedslisten

Permanent link Af Kategori: Ideologi & PolitikSimon Espersen, 23:56:55, Kategorier: Ideologi & Politik, Kollektivisme, Machiavelli, Kommunisme, Socialisme, Enhedslisten, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Nick Hækkerup,

På et valgmøde den 9. september forklarede Nick Hækkerup, der er næstformand i Socialdemokratiet hans syn på forskellen mellem S og SF, og om hans forundring over Enhedslistens stigende populartitet og pressens ifølge ham overfladiske behandling af Christiansborgs mest venstreorienterede parti:

Om Enhedslisten:
"Det er fantastisk, at Enhedslisten kan få den tilslutning, som de har fået, uden at der er nogle der på noget tidspunkt har spurgt dem, hvad de mener politisk. Og når der er nogen der begynder at aflæse dem en politisk holdning, så vil den kurve vende. Tro mig. For her snakker vi om et regulært gammelkommunistisk parti i den egentlige forstand."

Læs mere:
http://www.180grader.dk/Politik/topsocialdemokrat-advarer-mod-at-stemme-paa-enhedslisten

Om forskellen på S og SF:
"Den egentlige forskel på socialdemokratiet og SF er, at Socialdemokratiet bærer på en tradition for at ville magten. Vi er ikke i politik fordi vi klæder os varmt på, og er gode mod dyr. Vi er i politik fordi vi vil bestemme. Vi vil bestemme, hvor skabet skal stå. Det koster kompromisser, og at man må give sig. Det koster alle de ting, som er ubehagelige i politik. Den pris betaler vi hele vejen, og vi betaler den hele tiden. For vi vil bare bestemme. Sådan har SF'erne det ikke."

Læs mere:
http://www.180grader.dk/Politik/roed-vaekst-uden-velstand-paa-valgbar-med-bertel-haarder-nick-haekkerup-og-uffe-elbaek

HISTORIEN HAR FÃ…ET OMTALE I FLERE MEDIER:

Information - S: Enhedslisten er gammelkommunister

Politiken: S-toppen: Enhedslisten er et gammelkommunistisk parti

Jyllands-Posten - Hækkerup: Enhedslisten er gammelkommunister

Fyens Stiftstidende - S: Enhedslisten er gammelkommunister

Nordjyske.dk -- S: Enhedslisten er gammelkommunister

Nordvestnyt - S: Enhedslisten er gammelkommunister

Børsen - S: Enhedslisten er gammelkommunister

TV2Lorry - EL: Intet problem med kommunistisk fortid

-

Permanent link

12/03/11

Tænketank: Grønne jobs koster arbejdspladser

Permanent link Af Kategori: Ideologi & PolitikSimon Espersen, 21:00:33, Kategorier: Konkurrence og Regulering, Skat, Ideologi & Politik, Økonomi, Økologisme, Beskæftigelse, John Stossel,

American Enterprise Institute for Public Policy Research:
With $2.3 billion in Recovery Act tax credits allocated for green manufacturers, President Barack Obama and other Democratic politicians have high hopes for green technology. But their expectations clash with both economic theory and practical experience in Europe. Green programs in Spain destroyed 2.2 jobs for every green job created, while the capital needed for one green job in Italy could create almost five jobs in the general economy. Wind and solar power have raised household energy prices by 7.5 percent in Germany, and Denmark has the highest electricity prices in the European Union. Central planners in the United States trying to promote green industry will fare no better at creating jobs or stimulating the economy.
Læs mere:
http://www.aei.org/outlook/101026

set via:
http://stossel.blogs.foxbusiness.com/2011/03/09/obamas-green-jobs-fantasies/

Se også:

CO2 kvoter reducerer beskæftigelsen og forringer købekraften
http://www.coin.dk/default.asp?aid=1394

Permanent link

02/01/11

The Highway to Hell, Leftist Remix Edition

Permalink Af Category: Ideologi & PolitikSimon Espersen, 10:17:09 pm, Categories: Ideologi & Politik, Økologisme, DDT,

Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner – især venstrefløjens, lyder det fra tv-værten, Andrew Klavan der på kun tre minutter fremhæver de venstreorienteredes ansvar for en række politisk forårsagede katastrofer. Om miljøbevægelsen siger Klavan, at bevægelsens succes med et forbud mod DDT er skyld i omkring 50 millioner dødsfald, og at ”miljøbevægelsens krav om mindre tunge biler har øget de fatale ulykker på vejene; og bevægelsens overtroiske syn på fossilt brændstof har svækket vestlige producenter til fordel for mellemøstlige diktaturstater og terrorister ”.

Andrew Klavan: The Highway to Hell, Leftist Remix Edition
http://www.youtube.com/watch?v=j3DhquH12jQ

Mere om ddt og miljøbevægelsen
http://www.cfact.org/a/1809/3-billion-and-counting

Permalink

01/09/10

Højreorienteret - et adelsmærke

Permanent link Af Kategori: Ideologi & PolitikSimon Espersen, 22:20:32, Kategorier: Ideologi & Politik, George Reisman, Mikael Jalving,

– Hvorfor er det blevet "højreorienteret" at slås for friheden og bekæmpe religiøse fanatikere?

"Det spørger jeg også mig selv om hver eneste dag. Det er da højst mærkværdigt, også når man tænker på erfaringerne fra 2. Verdenskrig. Venstrefløjen falder mere og mere sammen og har tilsyneladende opgivet at forsvare friheden. Så vidt, at det i dag kan opleves som et adelsmærke at være højreorienteret, takket være venstrefløjen."

Ud af boblen
http://www.sappho.dk/ud-af-boblen.htm

COIN-bloggen skal i denne sammenhæng gøre opmærksom på at nazisterne var venstreorienterede (de var national-SOCIALISTER). Og at det var relativt højreorienterede, der vandt 2. verdenskrig.

Se George Reisman: Why Nazism Was Socialism and Why Socialism is Totalitarian
http://www.youtube.com/watch?v=oHpXjm78Pjs

Permanent link

::